Kirjeldus
Kookosõli fraktsioneerimisel eemaldatakse kõrgema molaarmassiga triglütseriidid (steariin-, palmitiin-, oleiinhapped), nii et sel viisil saadud toode on madalama viskoossusega, tungib kergemini ja sügavamale nahka ning annab vähem rasvase tunde. Fraktsioneeritud kookosõli kasutatakse sarnaselt teistele baasõlidele pehmendava ainena naha pehmendamiseks ja kaitseks kuivuse eest, kuid selle eeliseks on see, et see on oksüdeerumise suhtes stabiilsem (sellel põhinevatel toodetel on pikem säilivusaeg), värvitu, ei sisalda kõrvalist lõhna ja on kergema tekstuuriga. Õlisegude valmistamisel, mille koostises on 40-50% fraktsioneeritud kookosõli, vähendab see toote õlisust ja kergendab selle tekstuuri.
CASi nr: 73398-61-5 / 65381-09-1
EÜ nr: 277-452-2 / 265-724-3
INCI nimetus: kaprüül-/kaprüültriglütseriidid (caprylic / capric triglycerides)
Tooraine päritolu: Malaisia, fraktsioneerimine Saksamaal.
Triglütseriidide rasvhapete koostis: heksaanhape < 2%; kaprüülhape 50-80%; kapriinhape 20-50%; lauriinhape < 3% (hexanoic acid < 2%; caprylic acid 50-80%; capric acid 20-50%; lauric acid < 3%).